Seniorcupen 2011 lanserad!

Fastän vintern håller sitt grepp om de allra flesta av oss i detta avlånga land, så är planeringen av cykelsäsongen 2011 högaktuell. Visst, det finns de som flyr snön och kylan för träning och uppladdning på varmare breddgrader, men det är här hemma allvaret börjar – Seniorcupen!

Premiären blir traditionsenligt på Östgötaloppet söndagen 17 april.

Nu jobbar vi på för att sprida ryktet och konceptet Seniorcupen. Denna blog/hemsida ska uppdateras med lite historik från cupen 2010. Arbetet med att fixa nåt litet speciellt till vinnarna av cupen pågår också, och utan att avslöja för mycket så… det kommer att bli riktigt bra!

Givetvis är vi tacksamma för synpunkter och åsikter kring Seniorcupen – gör din röst hörd! (Och din röst blir så mycket intressantare om vi vet vem du är… :-))

Annonser
Comments
One Response to “Seniorcupen 2011 lanserad!”
 1. MaxSprint skriver:

  Genom att sprida seniorcupen kommer cykelsverige börja om från gräsrotsnivå vilket är mycket bra. Läget är hopplöst sett ur organisatoriskt synvinkel för Svens cykel. Likt ”upprorsmakarna”( ett positivt ord) i Tunisien slåss vi mot gamla sätt och uråldriga metoder att anpassa cykel till något viktigt i samhället, som transport eller rekreation.
  Nu kommer sten av det jag vill skriva om mina tankar. Jag upptäckte nämligen att kommentaren blev Gary Jones klass. Men jag tänker fortsätta här.

  SCF har en struktur som bara bygger sig större. Mer och mer skall in i verksamheten på svaga grunder. Jag menar att tävlingar skall vara enklare att sköta. Andra länder klarar starta flera tävlingsklasser med hjälp av en kommissarie. I Sverige behöver vi snart 3 st. för att sköta en klass. Detta är enligt mig toppstyre. Att man inte tror att tävlingen blir rättvis och säker utan kommissarier. Tävlingsledare. Likt en domare i lagsport skall de se till att rättvisa råder och att regler följs. Jag tror att en tävling utan sådant ansvar kommer att fungera då alla ändå strävar efter rättvisa i grunden.
  Att ha fler kommissarier ger ofta fler kockar, speciellt när man petar i hur nummerlappen är vikt eller om handskar får användas. Nä jag tror verklningen viljan att ordna tävlingar, utse vinnare och hålla en säker tävlingsmiljö kommer att segra över toppstyrningen som råder idag.
  Vi är inte Protour. Vi är ett av de minsta förbunden med ett klent utbud på arrangemang.
  Svarttävlingarna har varit ett medel att visa att det går att tjäna pengar på tävlingar om man har något att erbjuda, en trevlig runda räcker många gånger. Det fortfarande cyklisterna som gör tävlingen, vare sig man cyklar mot STOPP eller sätter ned foten.
  Det är varken cyklister eller arrangörerna som är problemet med svensk cykel. Det är beslutsångest och dålig kompetens. Kunskapen kanske finns men inte kunskapen att utnyttja den, vilket blir något så obekvämt som okompetens.

  Jag har alltid tyckt att en stor seniorklass är basen för svensk cykel. Detta är den breda klassen. Eftersom det är här talang syns säkrast. Som junior kan man få många chanser bara man är tidigt utvecklad. Vinner man senior några gånger måste man pröva att tävla i elit.
  Jobbet att få fler i senior börja med att sportklassen får bästa tävlingstiden. Den klass bordedet gillas mest med. Det är motionärerna som skall delta här. De skall stanna kvar på tävlingsplatsen och se eliten, äta korv eller köpa lotter. Är ni med? Man kanske skulle kunna låta sportklassen vara ”motionsloppet” som man ändå arrangerar. Då har klubben säkrat inkomsten, kommissarierna finns på plats. Jag sträcker mig så långt att ”sportklassmotionsloppet” kan ha den vanliga bansträckningen och att de andra klasserna går på en mer publikvänlig och kortare bana.

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: