Borlänge CK i topp på Solleröloppet!

Tomas Löfgren, Borlänge CK var den som hade bäst ben i spurten när Solleröloppet avgjordes på Midsommaraftons morgon, fredagen 24 juni. Tvåa blev junioren (!) Daniel Renhage från Mölndals CK och trea ”Mr Consistent” Johan Olsson, Team CK Mumien.se

Det traditionstyngda loppet bjöd på traditionsenligt väder, dvs halvmulet och med risk för regn… Vi fick dock starta i uppehåll, vilket alltid är skönt, och när backen uppe i Gesunda var besegrad så hade nog de flesta fått upp värmen.

En del utbrytningsförsök gjordes på vägen in mot Mora, där bland annat ACT Tierps Marcus Juneholt var aktiv. Klungan höll dock en ganska hög och jämn fart så det gavs inget större utrymme för några längre utflykter. På lilla vägen in mot Våmhus var det dock ett par cyklister som smet iväg och klungan lät de glida ifrån. TÄTbilen lyckades i alla fall lura mig ett par gånger, då den låg BAKOM tätcyklisterna! Det blir ju så mycket enklare om den ligger i täten (därav namnet) så man slipper klura alltför mycket när hjärncellerna har syrebrist… 🙂

Inför första backen utanför Orsa gick CK Crescendo Velo upp i topp på klungan och höll en jämn fart för att undvika diverse stötar och samtidigt komma in i backen så långt fram i klungan som möjligt. Någonstans i backen hämtades tätduon in och Marcus Juneholt vann det första Bergspriset.

I utförskörningen tillbaka in mot Orsa samlades klungan ihop igen, även om den hade decimerats i första backen. Den tajta ingången till backe 2 gjorde att positionen i klungan var viktig. Knappt 2 km och 100 höjdmeter senare så var klungan slagen i spillror! Nu följde en frenetisk jakt på täten med utförskörning uppåt 70 km/h ner till rondellen vid Orsa. Tätklungan had växt på sig en del in i tredje backen, som inte är fullt lika tuff, men med en fuling till utförskörning innan man passerar Skeer och sista Bergspriset (jag missade dock vem som fick detta…).

Vi det här laget, på toppen av sista backen, var täten en grupp om ca 20 cyklister, tätt följd av en mindre grupp på kanske 10 cyklister och ännu senare några strö-åkare (däribland undertecknad). Efter en vild och jobbig jakt var dock grupperna återsamlade och in i rondellerna i Mora rullade en grupp på ca 40 man.

Genom Mora hölls sedan ett ganska jämnt men inte alltför högt tempo, och det är möjligt att flera cyklister anslöt bakifrån. När vi sedan svängde av stora vägen och ut mot Sollerön var klungan kanske 50 man stark. En hel del offensiv körning, i vägens hela bredd till Midsommarfirarnas förtret, utfördes men det var inga attacker som fick något större utrymme så när vi svängde in på den lilla vägen 2,5 km innan mål så var klungan samlad. Tajt cykling, lite ”kubbning” och kreativ cykelåkning men ingen kom iväg innan upploppet där allt gjordes upp i en stor spurt. ”Gamle” elitåkaren Tomas Löfgren gjorde enligt uppgift processen kort och tog en klar seger (jag såg inget från min position…) före junioren Daniel Renhage och han som i och med detta resultat gick upp i total ledning i Seniorcupen – Johan Olsson. (Håll utkik för en exklusiv intervju med Johan här på seniorcupen.se!)

Återigen tog Team CK Mumien.se flest poäng i Lagtävlingen, som de leder klart. Denna gång var det tack vare ovan nämnda Johan (3e plats) tillsammans med Stefan Olgarsson (11) och Martin Johansson (13).

Resultatsidan med Cupsammanställningen är uppdaterad. Nu siktar vi mot nästa deltävling – Ringeloppet lördagen 23 juli!

/Joachim Lyth

Annonser

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: