Poängställning efter Östgötaloppet

 

Foto: Natasja Jovic, Conti Test Team

Med första deltävlingen i Seniorcupen 2012 avbockad och lagd till handlingarna, så är också årets första poängställning klar och publicerad och finns under ”Cupställning” i huvudmenyn.

Det är väl lite tidigt än på säsongen för att dra några större växlar och slutsatser efter resultatet från Östgötaloppet, så jag nöjer mig med några konstateranden och jämförelser med 2011:

  • För åtminstone fjärde året i rad var det en liten utbrytning som gjorde upp om segern i Östgötaloppet. Offensiv cykling lönar sig! Hoppas vi får se mer av den varan under 2012, och även att fler klubbar börja köra som ett LAG, och inte bara en samling cyklister…
  • Några av de senaste årens starkaste cyklister saknades på startlinjen, andra hade en dålig dag. Är de tillbaka på Hammarö? Har nivån i Senior höjts?
  • Conti Test Team – största klubben till start med 15 cyklister. En klubb bildad för att cykla Vätternrundan på under 7.15. Flera ”gamla” tävlingscyklister i klubben, och några inte fullt lika erfarna. Är detta månne en ny trend och ett sätt att få in motionärerna på riktiga cykeltävlingar? Klubbtillhörighet = licens = senior osv, tja ni vet hur det funkar…

Nu ser vi fram emot Hammarö 3-dagars som startar fredagen 27 april i Skoghall utanför Karlstad! Tyvärr kommer jag inte själv ha möjlighet att vara med, men allt eftersom resultaten blir publicerade så hänger naturligtvis Seniorcupen med.

Nuvarande poängställning:

  1. Östgötaloppet  – Individuellt – Lag
Annonser

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: