Magnus Darvell solosegrar på Solleröloppet!

Midsommar betyder ju Solleröloppet, så även i år och med den extra kryddan i seniorklassen att få besök av ett antal elitåkare. Pga SM i Södertälje hade arrangören Sollerö IF sett sig tvungna att slå sammans Elit och Senior till en Seniorklass, då alltför många elitåkare valde bort Solleröloppet.

Vilket race det blev! 110 startande cyklister (134 anmälda) skulle ge sig i kast med den förlängda seniorbanan, som nu även innehöll ett avslutande varv på fjolårets SM-bana. Gesundabacken skulle betvingas ytterligare en gång efter varvningen inne vid mål på Sollerön, men sedan var det flackt ända in till mål. Innan dess hade man betvingat backarna uppe vid Orsa och banan mätte totalt 161 km, klart längsta banan i Seniorcupen 2012!

Magnus Darvell, Kalas CK gjorde sitt finaste resultat på landsvägen genom en stark soloseger efter en stöt ett par km från mål, och lyckades komma loss från en femmannagrupp. (Magnus avslutade sedan helgen med att komma in på en fin 16e plats på SM i Södertälje också…)

I en spurt om andraplatsen lyckades Anders Ekh, Mölndals CK komma precis före Daniel Brengdahl, CK Hymer

Tyvärr hade jag själv inte möjligheten att köra loppet, första gången på 4 år som jag inte står på startlinjen, vilket kändes lite vemodigt… Men nästa år är jag tillbaka! På grund av detta, så är det lite svårt att återberätta loppets utveckling. Som tur är så har andra gjort det på ett föredömligt sätt, ur sina egna perspektiv på cykeln eller bredvid banan. Läs gärna följande betraktelser:

I Seniorcupen tar alla medaljörer från Solleröloppet stormsteg in på listan på plats 10, 12 respektive 17. Gunnar Bäckgren, Norbergs CK drygar ut ledningen med sin fina 8e plats och ligger nu 37 poäng före klubbkompisen Jonas Ericsson, som för övrigt petade ner Andreas Stillfors, CK FitForFight.se till tredjeplatsen. Men det är tätt, bara 6 poäng skiljer tvåan och trean…

Lagtävlingen vanns klart av CK Hymer som lyckades få in tre man på platserna 3 – 7 – 9, starkt jobbat! Norbergs CK leder dock fortfarande klart före Team CK Mumien.se och Conti TestTeam CK.

Nästa deltävling (5) i Seniorcupen är Ringenloppet lördagen 21 juli i Skåne. Blir det omkastningar i täten då?

Läs aktuell poängställning under ”Cupställning” eller direkt här:

Solleröloppet – IndividuelltLag

Annonser

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: