Cup-program och nyheter

Västboloppet 2011, fotograf Lännart Gustavsson

Västboloppet 2011, fotograf Lännart Gustavsson

Nu kan vi äntligen spika programmet för Seniorcupen 2013! Med största sannolikhet sker inga större förändringar i Tävlingskalendern, och i dagarna kom även Veteran-SM in, vilket jag ville vänta in innan Seniorcupens program skulle bli definitivt. (Veteran-SM arrangeras av IK Vinco i Ystadsregionen 26 – 28 juli).

Seniorcupen 2013 kommer innehålla följande tävlingar:

  • 14 april – Östgötaloppet
  • 26-28 april – Hammarö 3-dagars
  • 26 maj – Kinnekulleloppet
  • 21 juni – Solleröloppet
  • 29 juni – Södra Hestra Sparbank GP
  • 30 juni – Västboloppet
  • 30 augusti-1 september – Svanesunds 3-dagars

NYHETER

Den uppmärksamme läsaren ser att det skett ett par förändringar från det preliminära programmet. Tack vare bra idéer och feedback från cyklister i seniorklungan, så förbättras och förändras Seniorcupen!

  1. Ringeloppet och Elisedals GP utgår. Främst för att öppna upp för ett sommaruppehåll, då de flesta har semester (läs; träningsperiod)
  2. Södra Hestra Sparbank GP och Västboloppet blir nya lopp i programmet. Tack vare goda rekommendationer testar vi ett par nya lopp i Seniorcupen – spännande! Dessa körs som två enskilda endagslopp, och ger alltså 70 poäng vardera till segraren.

Annan feedback som jag fått, är att de två etapploppen (Hammarö 3-dagars och Svanesunds 3-dagars) även borde ge poäng på Prologerna… Check – så blir fallet 2012.

Dessutom kommer det att delas ut mer poäng till flera på de enskilda etapperna; de 20 första får poäng (jmf med tidigare 15) och etappsegraren får 30 poäng (jmf med tidigare 25).

Det är min förhoppning att dessa förändringar (1 extra tävling, poäng i prologerna, fler och mer poäng på etapper) ska ge en ännu mera spännande och intressant Seniorcup 2013!

Synpunkter? Lämna en kommentar nedan!

Annonser

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: