Solleröloppet vanns av Christoffer Kvist, Falu CK!

Foton lånat från Henrik Öijers blogg, fotograf Sören Kvist.

Elitåkaren Christoffer Kvist, Falu CK vann årets upplaga av Solleröloppet och fjärde deltävlingen i Seniorcupen.

Årets lopp var för en gångs skull en solig historia på Midsommaraftonens förmiddag. Banan var förändrad (förenklad?) och bestod av ett varv á 30 km som skulle köras 4 ggr. På grund av nästan-krocken med SM så bedömde man i Sollerö IF att det inte fanns underlag för en Elitklass, och således fick vi seniorer tampas med de elitåkare som ändå valde att köra. Detta tillsammans med ett finsk Continental-lag och alla pigga seniorer, gjorde att det blev ett snabbt och tufft race. Snittfarten var nästan 45 km/h… Kul!

Efter lite trevande körning i början, med några utbrytningsförsök, så skapades till slut en grupp på 10-15 cyklister i samband med utgången på tredje varvet. Vi andra jagade på efter bästa förmåga och plockade in cyklist efter cyklist. Det var, för mig iaf, lite oklart om hela gruppen var inhämtad, men tillslut fattade även jag att ett par riktiga snabbingar var kvar i utbrytning – Johan Landström, Motala AIF CK och Magnus Darvell, Team Kalas!

I klungan var det bara Borlänge CK och det finska laget Visillatalot-Continental, som var intresserade av att jaga, och gjorde det med den äran. Finnarna kroknade dock en och en så att till och med undertecknad fick för sig att få lite vind på näsan! Det var dock skitjobbigt och jag blev alldeles andfådd och svettig… 🙂

Ute på det fjärde och sista varvet var dock duon inhämtad, och det blev upplagt för en klungspurt. Det var väl mest som vanligt, var mans kamp mot sina motståndare, och då var Christoffer till slut starkast! Tvåa blev Andreas Stillfors, CK Wänershof och trea John Nilsson, CK Parr.

IMG_0396

”Alltså – måste jag krama den där svettiga killen?!”

Förändringarna i Seniorcupen blev att Christer Hermansson, CK Wänershof tog över täten tack vare sin fina fjärdeplats, och petade ner Joakim Karlsson FK Trampen till plats 2. Magnus Falk, också han CK Wänershof klättrade från 6 till 3.

I Lagtävlingen fortsätter CK Wänershof att dominera stort (de har t ex 4 av de 6 översta platserna individuellt…) och leder klart före Team Kungälv IS och CK Master, som dock har en tät fajt om silverplatsen.

Läs hel Cupställningen här nedan eller i toppmenyn:

Solleröloppet – Individuellt – Lag

Annonser

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: