Dags för final i Seniorcupen 2013 – Svanesunds 3-dagars!

Foto: Anders Jangtoft. Klungan går in i stigningen på linjeloppet.

Den varma sommaren gick fort, och sist det regnade var nog nästan senast vi körde Seniorcupen dvs 30 juni med Västboloppet som var en blöt historia…

Nu är det då dags att avgöra årets Seniorcup! Många poäng står på spel under dagarna tre i Svanesund. Kom ihåg att även prologen räknas samt att det är de 20 främsta på alla etapper som får poäng (30 poäng ner till 1). I totalresultatet (GC) efter alla etapper är det som vanligt de 30 första som får poäng (70 till 1).

I dagsläget är det 56 anmälda i Senior, och man kan väl tänka sig att en del av de som valt att köra veterancuptävlingarna skulle ha kört i Senior om det var som förr, inga veteranklasser… 16 st i H40 och 11 i H30 ”saknas” alltså i seniorklungan. Synd.

svanesund-1

Fota: Anders Jangtoft. Regn späder tyvärr inte ut mjölksyran…

Även om sista kaptlet för året ännu inte är skrivet, så uppmanar jag alla med en åsikt att höra av sig med synpunkter på Seniorcupen! Hur kan man förbättra Seniorcupen till 2014? Har vi rätt tävlingar med, ska några bytas ut? Funkar poängsystemet? Ska vi satsa på medaljer och pokaler eller cykelprylar som priser?

Hör av er med en kommentar! Feedback från cyklister är guld värt, annars sitter jag bara och gissar kring upplägget till nästa år…

Slutligen; Lycka till, alla ni som kör i Svanesund till helgen!

Annonser
Comments
One Response to “Dags för final i Seniorcupen 2013 – Svanesunds 3-dagars!”
  1. Magnus skriver:

    Klart vi ska försöka ha priser nästa år! Ha en anmälningsavgift på 200-300:- per cyklist som vill vara ”med” i seniorcupens lista… så tar du en slant för jobbet och resten går till priser!
    Gött jobb lyth!

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: