Utvärdering 2013 och framåtblick!

Nu när vi har lagt den fjärde (!) upplagan av Seniorcupen till handlingarna, så känns det som en bra period att reflektera över den gångna säsongen. Vad har funkat bra och vad har varit mindre bra? Vilken är din favorittävling och varför? Vilken tävling borde inte vara med i Seniorcupen osv…?

Då jag driver på hela kalaset med Seniorcupen på egen hand, så är feedback och synpunkter från Er superviktigt för att vi ska få till en bra, balanserad, rolig och spännande cup.

Därför är jag ute efter just Din åsikt! Rösta här nedan, och kom gärna med kreativa kommentarer. Tackar!

Annonser
Comments
16 Responses to “Utvärdering 2013 och framåtblick!”
 1. Thomas Rehn skriver:

  Hej!

  Det är bra att Seniorcupen är fri från SCF, men det bör ske i samarbete ex slippa krockar då åkare måste välja ex SWE-cup både för elit och veteraner.
  Annars har cupen varit bra, arrangörer kan säkert göra mer, men så är det över lag.

  /Thomas

  • Bra synpunkt Thomas. Målsättningen har varit att undvika krock med Veterancupen, då det innebär störst kannibalisering mellan klasserna (Senior, H30, H40 och lite H50).
   Jag har inte hört så mycket synpunkter från cyklister 19-29 år (eller äldre med Elit-licens) att de tvingats välja mellan Seniorcupen och SWE-Cup Elit där det har varit på samma tävling (Östgötaloppet och Västboloppet)… Men jag kan ha fel! Av de som tagit poäng i Seniorcupen så är det 47% som har Elit eller U23 licens

   Någon som kör med U23-/elitlicens som kan bekräfta eller dementera problem med krock mellan cuperna?

 2. Andreas skriver:

  Det finns ingen sådan problematik! Har man tänkt köra Elit-cupen så har man ju ingenting i seniorcupen att göra kan jag tycka?

 3. Patric Alm skriver:

  Vi pratade lite om seniorcupen häromdagen när vi tränade och vi tycker det är roligt att det finns en cup även för oss som inte kör veteran eller elit. Det har dock blivit välidigt stora klungor vid seniorcupstävlingarna, vilket på en del tävlingar inneburit fara. Kanske skulle det bli bättre om cupen utökades med fler tävlingar och att det i slutändan var de bästa resultaten som räknades. Då kan man välja lite mer och man kanske sprider ut antalet cupsugna cyklister något. Vi är smärtsamt införstådda i att det innebär mer arbete för er som håller i cupen men vi tror att det kan leda till säkrare arrangeman.
  ContiCK

  • Bra synpunkt Patric!
   Seniorklassen är ju per definition väldigt bred och djup på alla sätt. Jag vill tro att en del av problematiken med stora klungor och farlig körning kan ”byggas” bort med t ex lite tuffare/längre banor. Är det ett platt race på 8 mil och 2 timmar så är alla ganska pigga. Medan lite längre och tuffare banor kanske sållar ut agnarna från vetet?

   Detta är nåt som jag gärna för vidare till arrangörerna! Det är ju i högsta grad i deras intresse att det går säkert till, och det vore tråkigt att känna behov av att förändra för att få FÄRRE startande cyklister. Bättre då att anpassa förutsättningarna till storleken på klungan, eller hur?

   • Patric Alm skriver:

    Längre distanser och hårdare banor låter mycket bra tycker jag som behöver några timmar på mig att komma igång….
    Det jag menar är inte att det skall bli färre cyklister, bara att spridningen blir lite jämnare (låter lite motsägelsefult va…).
    Halmstad 2 dagars är en supertrevlig helg med som kan rekomenderas att ha med i seniorcupen till exempel. De flesta tävlingarna ligger i sydvästa delen av landet och det finns säkert en och annan tävling som ligger norrut som cyklisterna där skulle bli glada över att få räkna poäng på.

 4. Henke skriver:

  Skulle vara kul om man kunde få in lite prispengar till den/det laget som vinner cupen. Tex. alla vi som kör cupen kan gå in med en 100lapp var innan cupen börjar som sedan blir en go summa cash till den som vinner invididuella tävlingen och laget som vinner lagtävlingen.

  • Priser är helt klart högt upp på prio-listan för 2014!
   Men jag är lite tveksam till ännu en ”avgift” för att tävla… Vi ska betala licens, startavgift, chip(!) plus alla kringkostnader som det innebär att åka runt på tävlingar.
   Tänk om den där dominanten, vem det nu blir, väljer att inte betala? Då blir liksom Cupsammanställningen inte den riktiga…
   Målsättningen blir att nu under hösten knyta upp en eller flera partners, som kan bidra med priser.

 5. Mangus skriver:

  Vettigt mannen

 6. Cesar skriver:

  Finns det något med att införa ledartröja?

  • Cesar skriver:

   Finns det något hinder med att införa ledartröja?

  • janne.J skriver:

   Det finns ju ett o annat grand fondo med tuffare bana.Det borde väl inte vara nått problem och göra ett sådant lopp till seniorcup?
   Typ: velofondo vårgårda,kinnekulle cyclassic,sundsvall classic

   Eller varför inte flörta lite med scandinavian race i uppsala så att dom även har ett långt senior race?

   MVHL
   Janne.Jakobsson
   Borlänge CK

   • Bra tänk, Janne! Har hört gott om de loppen, och har även egen kul erfarenhet av Kungsbacka Gran Fondo.
    För några år sedan gick det ju ett GF-liknande lopp kring Falun söndagen efter Sollerön, vilket passade fint in och säkert skulle locka fler till Dalarna den helgen. Mera pang för pengarna. Du ser den tydliga passningen till Borlänge CK om ett lopp där, va? 😉

    Inför Seniorcupen 2013 var jag i kontakt med Upsala CK om att få till något kring Scandinavian Race och Skandis GP, men vi kom inte riktigt i mål. Skandis GP är också intressant, men räcker inte ”själv” till Seniorcup, så ett komplement den helgen är nog modellen. Jag kollar vidare…

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] att Tycka till om tävlingarna som ingick i årets Seniorcup, genom att rösta på Bästa och Sämsta tävlingarna här. Tack på […]Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: