Seniorcupen lutar en aning västerut…

En av grundpelarna i Seniorcupens manifest (det där lät lite för ambitiöst!) är ju att tävlingarna ska var spridda både tidsmässigt över säsongen och geografisk över landet. Det är inte så lätt alla gånger att hitta de lämpliga tävlingarna som ska passa in i programmet på ett bra sätt. En viktig faktor är ju t ex att tävlingarna inte klumpar ihop sig tidsmässigt, så att det är Seniorcup varje helg under en period och sedan helt dött under ett par månader…

Den geografiska spridningen KAN också ha spelat in på hur årets cup avgjordes… Tittar man i sammanställningen på Lagtävlingen, så är seniorcyklingen helt klart populärt i de västliga delarna av landet!

Lag topp-10

Fantastiskt roligt såklart, och en inspiration till alla andra landsdelar och klubbar! Tittar man på en karta över vilka tävlingar som ingick i Seniorcupen 2014, så ser man ganska klart att en västsvensk cyklist har nära till många starter.

20131001_132401[1]

Det är väl inte hela sanningen till övervikten av västliga cykelklubbar i topp på Seniorcupen, men lite bidrar det nog…

Vad tror Ni? Var är klubbarna från Stockholm, Uppsala, Dalarna osv?

 

Det här resonemanget leder ju också till frågorna;

Vilka tävlingar ska ingå i Seniorcupen 2014?

Vilka ”nya” fina tävlingar finns där ute, som skulle passa in i konceptet?

Finns det potentiella arrangörer där ute som har några idéer om ett samarbete?

Ge gärna kommentarer och förslag nedan!

Fortsätt att Tycka till om tävlingarna som ingick i årets Seniorcup, genom att rösta på Bästa och Sämsta tävlingarna här. Tack på förhand!

Annonser
Comments
6 Responses to “Seniorcupen lutar en aning västerut…”
 1. Karl skriver:

  Som fd göteborgscyklist och numer stockholmscyklist tycker jag absolut att du har en poäng med ditt resonemang. Då jag både i Göteborg och i Stockholm tränarde/tränar med rätt många olika klubbar så är det ganska tydligt att det är väldigt mycket mer fokus på Seniorcupen i Götet än här i Stockholm. Tror precis som du att mycket av detta ligger i de geografiska problemen enligt ovan. Att exempelvis ta någon av tävlingarna i ”Stockholmsveckan” och göra de till deltävlingar tror jag skulle ge cupen ökat fokus från stockholmsklubbarna. Falken, Arlanda Test Track eller kanske tom Luma GP skulle ju absolut passa in. Man kanske tom skulle addera alla tre

  Karl

  • Joachim Lyth skriver:

   Bra att få bekräftat känslan och statistiken, tack Karl!
   När det gäller tävlingar i ”Stockholmsveckan” (eller ”-helgen” egentligen), så funkar det i dagsläget inte så bra då de alla ingår i Veterancupen. Eller har iaf gjort det de senaste åren. Jag vill ogärna att Seniorcupen krockar med Veterancupen, då många cyklister skulle bli tvingade att välja den ena eller den andra.
   Däremot vore det kul om Seniorcupen kunde inspirera någon arrangör i Stockholmstrakten, att dra igång ett lopp eller två!
   (Jag har ju såklart ett par planer kring detta, men det får jag återkomma till när det blir nåt konkret!) 🙂

   • Karl skriver:

    Jag tycker precis som du att sen cupen inte skall kannibalisera på vet cup. Samtidigt så kanske det inte gör så mycket om det sker en liten krock vid någon enstaka tävling. Detta gör ju också att de som vill ha möjlighet att köra båda cuperna slår två flugor på smällen och får en reshelg mindre…

   • Karl skriver:

    Blev lite fel i kommentar nedan. Tycker iofs att det inte gör något med med en enstaka krock. Det där med två flugor kan du ju av naturliga skäl stryka…

 2. Jesper Andersson skriver:

  Skulle bli roligare med Falkenloppet som sen cup än vet-cup som känns avslaget. köra 100-120km med startfält med alla (sen + vet) blir hårdare och roligare tävling. Skulle även vilja ha tillbaka Ringenloppet i sen-cup. Gillar inte iden med två ”etapplopp” i cupen, räcker med ett. Anundsloppet som sen-cup kanske? Bra läge för cyklister i mellansverig för att väga upp tävlingarna på ”fel sida”
  // J

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: