Seniorcupen 2014 – tävlingsprogrammet!

Lagom till första vårmånaden, så kommer här presentationen av årets tävlingsprogram för Seniorcupen!

En del nyheter och ändringar har det blivit, mer om det nedan, men här är nu (äntligen!) datumen att boka in i kalendern.

 1. 12 april – Jönköpings varvlopp
 2. 13 april – Östgötaloppet
 3. 24 maj – Kinnekulle Cyclassics
 4. 25 maj – Kinnekulleloppet
 5. 20 juni – Solleröloppet
 6. 5 juli – Södra Hestra Sparbank GP
 7. 6 juli – Västboloppet
 8. 7 – 12 juli – U6 Cycle Tour
 9. 23 augusti – Velofondo Vårgårda
 10. 6 september – Sista chansen
 11. 7 september – Anundsloppet

Som ni ser så växer Seniorcupen 2014, med fyra deltävlingar, och landar på totalt 11 st. Det kommer bli en himla massa poäng att tävla om, och för att det ska vara en spännande cup in i det sista så kommer det åtta (8) bästa resultaten räknas där finalen Anundsloppet 7 september inte kan räknas bort.

Lite kring de uppenbara nyheterna då… 🙂

 • Premiären är en nykomling i Seniorcupen – Jönköpings varvlopp lördag 12 april. Spännande med ett nytt lopp i Seniorcupen och taggade arrangörer ser fram emot bra uppslutning i seniorklassen.
 • Hammarö 3-dagars utgår ur Seniorcupen. Det beslutet tog jag ganska tidigt under hösten när programmet för 2014 började formas. Man skulle kunna säga att det berodde på debaclet under linjeloppet 2013, men det slipper jag nu då arrangören dessutom har valt att helt ställa in loppet i år. Lite synd kan jag tycka, att man ställer in, men det kanske kommer tillbaka i programmet och i Seniorcupen framöver…
 • Kinnekulle Cyclassics lördag 24 maj, är ytterligare en nykomling i Seniorcupen! Det här blir ett test av nivån och tävlingsviljan i seniorklungan… Ett Gran Fondolopp tillsammans med troligtvis en del Elitåkare och definitivt en del motionärer. Dessutom dagen innan det klassiska Kinnekulleloppet… Min tanke och förhoppning är att helgen som helhet nu ska bli lite mera värd för långväga cyklister att åka på. Stora startfält både lördag och söndag alltså! (Hoppas jag…)
 • U6 Cycle Tour 7-12 juli. För första gången, vad jag vet, så arrangeras en seniorklass under detta veckolånga etapplopp i juli och det kändes självklart att det görs så tillsammans med Seniorcupen! Det ska bli spännande att se och följa etapperna under denna välarrangerade och stora tävling. (Själv lär jag ha fullt upp med tillökning i familjen vid denna tid, så jag nöjer mig med att räkna ihop poängen).
  • Södra Hestra Sparbanks GP och Västboloppet var lyckade inslag i Seniorcupen 2013, så trots att de ligger precis innan U6 Cycle Tour så är de med även 2014. En del väljer kanske att köra alla tre tävlingar, en del kanske väljer bort någon start. Med nya poängberäkningen (8 av 11) så öppnar sig dessa möjligheter.
 • Velofondo Vårgårda 23 augusti. Ytterligare en nyhet, som kommer in i Seniorcupen tack vare ett bra datum och en tuff och rolig bana. Det ska bli spännande att se hur vi seniorer står oss i ytterligare en samstart (även Kinnekulle Cyclassics) med en del elitcyklister i detta Gran Fondo!
 • Svanesunds 3-dagars utgår ur Seniorcupen. Med en fortsatt ”krock” med Veterancupen under samma tävling, så väljer jag att stryka Svanesund i år… Ett av de ursprungliga loppen sedan Seniorcupens start, men vikande intresse från seniorerna på senare år i kombination med Veterankrocken har lett till detta beslut. 😦
 • Sista chansen 6 september – En återkomst för detta GP-lopp från Seniorcupens premiärupplaga 2010.
 • Anundsloppet 7 september – Finalen i årets Seniorcup är även det en come back från 2010. Poängen tagna här räknas in i din totala poäng bland 8 resultat totalt.

Mera detaljer och uppdateringar av Seniorcupens sidor kommer, för att spegla säsongen 2014. Har ni tankar och funderingar? Kommentera gärna här nere.

Nu kör vi! 🙂

jl_spurt_3

Undertecknad…

Annonser
Comments
13 Responses to “Seniorcupen 2014 – tävlingsprogrammet!”
 1. Tony skriver:

  Intressanta tävlingar!

 2. D skriver:

  We’re on it! 🙂

  (I Indta står det att Sista Chansen och Anunds går 6-7/9, inte som ovan 13-14/9. http://public.indta.idrottonline.se/EventCalendar.aspx?orgId=42).

  • Ja, jag såg det nu också. Då måste de ha bytt datum, troligen för att undvika krocken med Skånes 2-dagars (?) eller nåt. Jag ändrar datum i Seniorcupens program.
   Tack för uppmärksamheten!

 3. Cesar skriver:

  Hur gick det med ledartröja och ev. pris pengar som diskuterades i tidigare inlägg?
  Hursomhelst så ska du ha all heder i det arbete du lägger ner på Seniorcupen ; )

 4. Martin S. skriver:

  Grymt! Tagga!

 5. Peter E skriver:

  Härligt med ett program, bra jobbat!

  Liten fråga om U6, kommer varje etapp räknas och ge poäng (och därmed bli en oerhört vital tävling för cupen) eller är det slutställningen som gäller?

  • Det kommer att bli poäng även på etapperna (6 st), däremot efter den lägre skalan dvs placering 1-20 istf 1-30 på endagstävling. Dessutom så blir det färre poäng per placering på etapperna. Jag vill uppmuntra till offensiv körning även på etapperna!
   Jag håller just på att fila på poängskalan för etapperna, och återkommer med den uppdaterade listan. Med nuvarande etapp-skala så blir det nog FÖR många poäng på enbart denna tävling, så en korrigering nedåt krävs.
   Totalresultatet på hela U6 ger dock poäng placering 1-30 enligt gällande skala.

 6. Joakim Karlsson skriver:

  Ser riktigt trevligt ut. Helt fantastiskt underbart att inte Hammarö är med =)
  Spännande med U6 för oss glada motionärer. Trodde dock att det omtyckta och snabbt populära Halmstads 2 dagars skulle vara med, kanske 2015. En sak som jag aldrig kommer förstå är att man lägger ett cykellopp på Midsommarafton…… vad hände där!?!?!
  Synd att inte Seniorcupen får ha en ledartröja.

  Riktigt kul Joachim att du fortsätter driva Seniorcupen framåt!!!!

  Jocke Karlsson, Aktivitus Sports Club

  • Tja, att pussla ihop Seniorcupen är inte alltid det enklaste; vissa perioder finns hur många tävlingarsom helst attvälja på, andra är det helt tomt…
   Hammarö strök jag redan i vintras. I min lilla undersökning så är det högst både i Värsta- och Bästalistan. Svårt det där, jag gillar etapplopp. Nu har de ställt in hela tävlingen…
   Jag får hålla ett öga på Halmstad… 🙂
   Solleröloppet på Midsommarafton? Tradition. Dessutom ett av de tuffaste loppen i kalendern och ett av få norr om Dalälven. Märkligt när Dalarna i övrigt är så aktiva inom Cykling.

   Vi ses på startlinjen! (I mål är jag nog en bra bit efter i år…)

 7. Kristian Wejshag skriver:

  Tjernare Joachim. Stor eloge till dig för ditt engagemang. Skall bli riktigt kul att komma igång och tävla snart. En fundering – Hur fungerar det på Kinnekulle Classic och Velofondot? Är det separat resultatlista eller är det poäng enligt slutresultatet inkl. alla tävlande på dessa tävlingar?

  Vi ses i Jönköping!
  Kristian Wejshag, Skara CK

  • Hej Kristian!
   Dessa lite speciella lopp, på Gran Fondo formatet, körs i Seniorcupen som en tävling med en resultatlista. DOCK gäller bara tävlande i klassen Elitmotion med licens OCH som tävlar för en förening under SCF (för att få till lagtävlingen). Så en viss sortering kan bli aktuell om det kommer in någon grymme-stark triathlet eller multisportare på poängplats (topp-30).
   De här loppen är lite av en test från min sida, och det ska bli spännande att se hur det hela faller ut!

Trackbacks
Check out what others are saying...


Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: