Östgötaloppet – deltävling 2

Bilden är lånad från Hofvet Race Teams blogg.

Helgens andra deltävling i Seniorcupen, Östgötaloppet i söndags, avgjordes i minst sagt friska vindar! Visst brukar det kunna vara blåsigt om våren på Östgötaslätten, men denna upplaga av loppet var nog den blåsigaste på länge. Motvind, medvind (en liten stund) och kantvindar ute på fälten såg till att det blev ett hårdare lopp än vanligt, vilket kan vara en bra sak då banan i övrigt är ganska lätt och distansen inte direkt skrämmande med dryga 8 mil. Dock så tog vinden ut sin rätt på det stora startfältet om 114 cyklister – bara 62 tog sig i mål med ett resultat…

Bra ording i klungan denna gång också, snyggt jobbat alla, med inte särskilt många vurpor eller allvarligare olyckor. Håll din linje och var förutsägbar = inga skrubbsår eller brutna ben!

Loppet då? Jo Robert Bengtsson CK Olympic testade tidigt att gå iväg ut mot Borensberg och det blev en grupp på ca 4 cyklister som kom loss. Undertecknad försökte sig på en smygattack en stund efteråt men den stoppades effektivt av en enorm timmerbil (!) i en korsning…

Ut ur Borensberg körde Fredrikshof på lite mera synkroniserat och efter ett tag var också klungan återsamlad. Då kom kantvinden från helvetet, eller i alla fall Västsverige. Många fick slita ont i den västliga vinden, jag har ingen aning om hur mycket det blåste men några lättviktare blåste bokstavligt talat ner i diket!

I medvinden in mot Borensberg gick det på i 60 knyck och klungan var i flera delar men var i proncip återsamlad efter några kilometer. Strax därefter gled några cyklister iväg (Emil Sjöstad, CK Wänershof, Henrik Hegender, Team Adels CK och Andreas Stillfors, Örebrocyklisterna tror jag). En riktigt bra grupp och Wänershof var ganska nöjda att ha fått med Emil, däremot missade stora klubbar som Skara CK och Fredrikshof, och så naturligtvis alla vi andra i mindre lag. Johan Eriksson, CK Uni tog resolut saken i egna händer just innan småvarven och lyckades till slut gå ikapp utbrytningen – starkt!

I klungan var det ganska jämn och hög fart, och några småutbrytningar togs in lätt när vi snurrade runt på de 5 avslutande varven. Många valde att kliva av och ut på sista varvet sprack huvudklungan av och till slut var vi ca 30 cyklister som spurtade om 4-5 platsen. Lite osäker där på hur många som var loss före klungan – kommentera gärna nedan!

Hur som helst så blev pallen följande:

 1. Emil Sjöstad, CK Wänershof
 2. Johan Eriksson, CK Uni
 3. Henrik Hegender, Team Adels CK

 

När allt är sammanräknat i Seniorcupen, så Ser topp-3 ut som följer efter 2 deltävlingar:

 1. Gunnar Bäckgren, Norbergs CK – 115 poäng
 2. Emil Sjöstad, CK Wänershof – 96 (klättrade upp från 13e plats!)
 3. Magnus Falk, CK Wänershof – 82

 

Lagtävlingen ser ut så här:

 1. CK Wänershof – 241 poäng
 2. Skara CK – 183
 3. Norbergs CK – 153

Läs om alla detaljer i Cupställningen

Individuellt

Lag

Annonser
Comments
2 Responses to “Östgötaloppet – deltävling 2”
 1. Stefan skriver:

  Var det två vinnare på Östgötaloppet? Eftersom både Johan Eriksson och Emil Sjöstad har fått en 1:a med 70 poäng.

  Stefan

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: