Ställningen efter U6 Cycle Tour

Nu är äntligen resultatsammanräkningen klar efter årets enda etapplopp i Seniorcupen – U6 Cycle Tour! (Undertecknad kunde inte vara med på denna tävling heller i år – nyss hemkommen från BB med senaste nytillskottet i familjen. För den som har undrat (?) så är det också förklaringen till mitt sparsamma tävlande i år…)

U6 Cycle Tour kom med i Seniorcupen efter ganska långa diskussioner med arrangören och mycket funderande under vintern hur årets cup skulle läggas upp. Nu vet vi! Ni som var med och körde – kommentera gärna arrangemanget och dess plats i Seniorcupen! Alla ni andra, som av en eller annan anledning valde bort U6 Cycle Tour, lämna gärna era synpunkter också såklart.

U6 Cycle Tour vanns klart av Robert Gustavsson, Jönköpings CK, dryga 3 minuter före Johan Andersson, Skara CK. På tredje plats – slagen endast med 1 sekund! – kom Marcus Kjelldahl, Uddevalla CK.

Lagtävlingen i Seniorcupen på denna deltävling vanns av Jönköpings CK på 148 poäng före Skara CK 117 och Uddevalla CK 84.

 

I totalen individuellt är ställningen oförändrad, trots att Gunnar Bäckgren inte körde U6 Cycle Tour. Förföljarna har dock knappat in en hel del!

 1. Gunnar Bäckgren – 324
 2. Robert Bengtsson – 301
 3. Nils Karlsson – 286

Totalen i lagtävlingen har däremot rört på sig en hel del,tack vare poängen som delades ut under U6 Cycle Tour. Skara CK hoppar upp från tredje till första plats, och leder nu med nästan 100 poäng då både Norberg och Wänershof hade endast en åkare var på Touren.

 1. Skara CK – 628
 2. Norbergs CK – 535
 3. CK Wänershof – 513

Spännande fortsättning lär följa efter Seniorcupens korta sommarlov! Nästa deltävling är 23 augusti då vi testa Velofondo Vårgårda i Seniorcupen. Sedan är det bara finalen kvar med Ramnäs CK (Sista Chansen) och Västerås CK (Anundsloppet) helgen 6-7 september.

Ha en skön fortsättning på sommaren!

Cupställningen just nu!

7 – 12 juli – U6 Cycle Tour

 1. Individuellt
 2. Lag

PS Läs gärna redogörelser från tävlingen här:

Annonser
Comments
3 Responses to “Ställningen efter U6 Cycle Tour”
 1. Stefan skriver:

  Tyvärr passade nog inte U6 seniorcupen. Dels eftersom många som kör seniorcupen har semster, familj, jobb eller bara helt enkelt inte är intresserade av att offra en hel vecka i juli.

  Sen var det ju tråkigt att arrangören valde att förlägga etapperna till söndertrasade grusvägar som totalförstörde för så många cyklister och gjorde att pengarna för U6 1495 kr var helt bortkastade.

  Sen fick vi ju inte åka speciellt långa distanser utan man valde att bara ha med oss på nåder. Så hitta gärna andra tävlingar till nästa år än U6. Jag kan inte se att senior kommer överleva på den tävlingen.

  Stefan

  • Bra feedback Stefan!
   Det var väl just de farhågorna jag hade innan, hur en vecka i juli passar vår målgrupp. Kan bara se till mig själv där det skulle bli svårt att planera in tävlingen i pusslet.

   Trist med grusvägarna, på etapp 5 om jag fattat rätt? Ska man ha med såna inslag så måste det vara noga avvägt. Man kan göra spännande och utslagsgivande banor även utan grus.

   Seniorklassen togs in i schemat för att man sett en minskning i P15-16, om jag minns rätt. Men det kanske helt enkelt blir för mycket på ett redan späckat program.

 2. Andreas skriver:

  Angående grusvägen på etapp 5 så hade det lagts stenkross av någon anledning innan tävlingen. Inte mycket arrangörerna kan göra åt det om dom nu inte var kontrakterade av Trafikverket angående underhållet av vägen?

  Förstår inte riktigt klagandet över distanserna på etapperna. Om man ska fortsätta på ditt resonemang får vi plocka bort i stort sett alla tävlingar som är med i seniorcupen. Det hade ju varit jätte kul! Vi lottar ut vem som vinner hela cupen!:) Men visst hade det varit roligt med lite längre distanser men det gäller ju i stort sett alla senior lopp.

  Nu var det ju första gången Senior fanns med i U6. Kanske lite tidigt att döma ut med engång…

  /Andreas

Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: