Poäng och regler

De 8 främsta av 11 deltävlingar räknas till det individuella slutresultatet. Slutsegrare är den cyklist som erhållit flest poäng. Vid lika poäng vinner den som har flest segrar, andraplatser osv.

Poäng delas ut till de 30 främsta vid endagslopp, samt för totalresultatet vid etapplopp. Resultat på enskilda etapper vid etapplopp ger poäng till de 20 främsta, även på prologer. Poängskalan för deletapper är justerad till 2014, och ger mindre poäng än tidigare. Detta för att inte U6 Cycle Tour ska bli alltför dominant och avgörande med sina 6 etapper + totalresultat.

Poängskalan är progressiv, det är alltså större skillnad i poäng att komma 2a istället för 3a (5 poäng) jämfört med att komma 12a istället för 13e (2 poäng). Vi har infört detta för att få en kamp ända in på mållinjen även för platserna utanför pallen. Även en “framskjuten” placering på en tuff tävling bör premieras tycker vi!

På samma sätt som de stora internationella etapploppen har en lagtävling, så ska vi också ha det! Det tre bästa cyklisterna, på poängplats, från varje klubb samlar sin poäng till lagresultatet. Även om klubben inte har tre cyklister på poängplats så samlar en och två cyklister även poäng till lagtävlingen.

De understrukna delarna ovan, är nyheter för 2014!

Se nedan grafik för poängfördelningen 2014:

Poängdiagram 2014

Poängtabell 2014

Annonser
Comments
One Response to “Poäng och regler”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Vad tycker Du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: